Wedstrijd verslagen Dames 1

Twee in Een

Zaterdag 18 april BvB-groep/HV Voice - Havas

Het was heerlijk weer en de eerste helft had ik het zonnetje in de rug. De eerste 20 minuten gingen lekker. De verdediging stond goed.  De aanvallen gingen goed. Score wat minder. We blijven graag op de keeper, paal, lat of naast gooien. Gelukkig de dames van de tegenpartij ook. Het stond ook na 20 pas 5 - 3 voor de dames van BvB-groep/HV Voice. Laatste 10 minuten hebben we het doel niet meer gevonden. Havas kregen nog 2 penalty's mee. Deze zaten er helaas ook in. Rust stand 5 - 7.

De eerste 10 minuten van de tweede helft gingen we net zo door als waar we de eerste helft mee geëindigd waren. Gelukkig kregen we eindelijk een penalty mee en Leonie maakte die met een lobje. Niet veel later gingen de gezusters van Alphen een break rennen.  En scoorde eruit. Maar aanvallend wilde er geen goede druk uitkomen, zodat er weinig gaten kwamen. Af en toe een individuele actie waar een punt werd gescoord. En in de laatste 10 minuten hoorde ik een zin dat ik al een tijdje niet had gehoord. Dit zinnetje wordt alleen geroepen als iedereen met zich zelf aan het handballen is. Niets lukt. Je begrijpt elkaar niet. En dan ben je op de verdediging ook alleen met je zelf en je tegenstander bezig en dan wordt er geschreeuwd: "IK HOOR NIKS" Dit betekend dat jezelf ook niks zegt. Daar ga ik en waarschijnlijk ook andere aan ergeren. Als zo iets weer gebeurd schreeuw dan bijvoorbeeld: "ik heb nr. 10, wie is van jou?" daar krijg je meestal wel antwoord op ook al is de bal aan de andere kant.  Zo dat ben ik ook even kwijt;-)) eindstand 12 - 16

Score: Leonie - 3, Josine - 5, Janneke - 2, Ilona - 1, Romee - 1

 

Zaterdag 25 april Houten - BvB-groep/HV Voice (gespeeld dinsdag 28 april)

Waarschuwing veld is van kunstgras. En dat is niet prettig. Je glijdt uit. Ik lag al in de spagaat met de warming-up. Gelukkig hield Leonie het overzicht en hielp Romee te scoren vanuit haar hoek. Niet veel later speelde Leonie ook Rose-Ann op de cirkel mooi aan. Echt team werk.  Houten liep helaas nog verder uit. In het midden liepen ze letterlijk over ons heen. We lagen echt op onze gat terwijl we zo probeerde te verdedigen.  In de aanvallen kregen we ook de nodige klappen te verduren. En dan worden we boos. Als team kwamen we op stoom en gingen eindelijk scoren. Ruststand 10 - 8 voor Houten. Tweede helft gingen we goed door en het werd 11-11 en Houten had alleen gescoord doormiddel van een penalty. Het ging een tijdje gelijk op totdat Houten gas ging geven. Ze liepen een paar breaks en dat is best knap op kunstgras. De bal wil niet goed stuiteren op kunstgras. Dan moet je echt met zijn tweeën zijn om een break te lopen. En wij met 1 wissel en al een paar keer niet wezen trainen. We konden het niet meer bijhouden. De laatste 10 minuten vond ook eindelijk de scheidsrechter dat twee dames van Houten iets te hard verdedigde. En kregen allebei 2 minuten straf en een penalty tegen die door Leonie en Josine prachtig in het doel werd gelegd. Eindstand 19 - 15 voor Houten. Wij dames van de BvB-groep/HV Voice hebben meer gescoord met blauwe plekken. Alleen de mijne heb ik helemaal zelf verdiend.

Score: Romee - 1, Rose-Ann - 2, Josine -6, Talitha - 1, Eva - 2, Leonie - 3

Gr. Margriet

Ander half veld

Zaterdag 11 april 2015 Dames Celeritas - BvB-groep/HV Voice

Leonie was een weekendje weg en voordat we vertrokken ging er al iets niet goed. Zij geeft namelijk al een dag van te voren aan om onze reserve shirt mee te nemen, omdat de tegenstander ook in het groen speelt. Nu dacht Janneke er gelukkig net op tijd aan en griste op het laatste moment nog een zak met gele hemdjes uit de kantine mee.

Daar in Bunnik zagen we een prachtige eigen sporthal, maar buiten had Celeritas maar ander half buitenveld. Ik opperde nog of we op het halve veld konden spelen. Was achteraf geen verkeerd idee geweest. Hadden we niet zoveel breaks tegen gehad. Het eerste kwartier ging nog gelijk op. Josine scoorde uit een vrije bal en Talitha uit de hoek met een lobje. Een van de eerste breaks tegen, hield ik de bal heel mooi. Martijn zei tijdens een training dat, als je een break tegen krijgt, doe anders dan normaal en kom 4 a 5 meter uit je doel.  Mijn rechterbeen kwam zo hoog dat ik verbaasd was dat ik niet was uitgescheurd. Mijn medespelers waren net zo verbaasd als ik en vergaten de bal, die via dat been het veld weer in kwam en zo had Celeritas toch weer de bal. Gelukkig gooiden ze toen op de paal en daarna waren we wakker en hadden in de derde poging wel de bal. Helaas was dit een eenmalige actie van mij en gingen de breaks en ook nog 2 penalty's wel het doel in. Rust 10-6.

Begin tweede helft kregen we nog zeker 5 breaks tegen. Eva als vliegende speelster, ze mocht in de hoek, cirkel of midden opbouw staan.  Begon haar draai te vinden. En scoorde vanuit het midden een paar keer. Romee maakte eindelijk gebruik van de ruimte achter de verdediging  van Celeritas en liep vanuit de hoek een paar keer mooi in. En als beloning scoorde ze. Janneke maakte ook een keer gebruik van de ruimte en Josine benutte nog 2 penalty's. We kregen ook nog 2 penalty's tegen, maar het laatste kwartier geen breaks meer tegen. We hielden ze goed vast al op hun eigen helft, zodat ze geen breaks meer konden lopen. Eindstand 22- 14

Gr. Margriet

Score: Josine - 6, Talitha - 1, Eva - 3, Laura - 1, Rose-Ann - 1, Romee - 1, Janneke - 1

Zaterdag  18 april om 19:30 uur thuis tegen Havas.