Seizoen en competitie

Bij handbalvereniging VOICE worden per seizoen door alle teams twee competities gespeeld. Als het seizoen in september start wordt begonnen met het eerste deel van de buitencompetitie. Deze duurt tot halverwege oktober.  Vervolgens wordt de binnencompetitie gespeeld. Deze duurt tot eind maart.

Daarna wordt vanaf begin april het tweede deel van de buitencompetitie gespeeld. Rond de eerste week van juni is het seizoen dan afgelopen en kan van de zomermaanden worden genoten.

De teamindelingen

Handbal is een sport voor jongens, meisjes, heren en dames. Bij handbalverenging VOICE zijn er teams in vele leeftijdscategorieën.  Tot 18 jaar zijn er in de jeugd diverse leeftijdscategorieën vanaf 6 jaar (jeugd C, jeugd B, jeugd A, junioren B en junioren A) van jongens en meisjes teams . De allerjongsten, jeugd C spelen gemengd de oudere jeugd en seniorenteams spelen in aparte competities voor dames en heren.

VOICE beschikt niet over teams in alle bovenstaande categorieën. Gelukkig is het in leeftijdscategorieën voor de jeugd  toegestaan om mee te spelen in een team van een leeftijdscategorie die hoger is dan de leeftijd van een speler of speelster zelf. Met dispensatie van de Nederlandse Handbalbond is het ook mogelijk om in een leeftijdscategorie te handballen die lager is dan de leeftijd van een speler of speelster. Hierdoor is het mogelijk om iedereen te laten handballen in een team.

Promotieactiviteiten

Om de handbalsport te promoten organiseren we of nemen deel aan een aantal handbaltoernooien of andere handbalevenementen.

Schoolhandbaltoernooi

Al jaren houden wij ons eigen scholentoernooi. Ooit gestart in de zaal rond Pasen, later in de kerstvakantie De laatste jaren houden wij het toernooi op verzoek van de scholen op een woensdag in september op ons eigen veld.

Spreekbeurtpakket

Het NHV heeft een spreekbeurtpakket samengesteld. Dit pakket bestaat onder andere uit: "» Spreekbeurtposter "» Jeugdspelregel boekje "» Handbal flyer "» Stickers (24) "» Gedragscode Het pakket kan worden aangevraagd via website www.handbal.nl Via de volgende link http://www.landelijk.nhv.nl/vraagbaak kom je op het gedeelte waar je het spreekbeurtpakket kan aanvragen.

Sportmarathon

Op de derde zaterdag in juni verzorgen we voor de Nijkerkse sportmarathon het handbaltoernooi op onze accommodatie.

Breedtesport

Via de Gemeente nemen we deel aan het project "Breedte sport". Samen met de Hockey en Basketbalvereniging organiseren we een ochtend voor de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs.